|
kasianml
|
 |
« on: September 01, 2006, 07:06:46 AM » |
|
Generalnie, griffith jest świetny! No może z wyjatkiem problem
|
|
|
|
« Last Edit: September 18, 2006, 02:44:24 PM by POX »
|
|
|
|
|
|
POX
|
 |
« Reply #1 on: September 01, 2006, 08:32:32 AM » |
|
Katalog: ~/.griffith/ (sama baza to plik griffith.gri)
Kopie zapasowe najlepiej robić bezpośrednio z programu (patrz menu Plik) i stamtąd też je przywracać (to samo menu) - funkcja ta (uproszczając) spakuje caly katalog do zipa i zapisze go we wskazanym przez Ciebie miejscu.
PS Napisz coś więcej o tych problemach z polskimi znakami...
|
|
|
|
« Last Edit: September 01, 2006, 09:04:03 AM by POX »
|
|
Please, feel free to correct my English.
|
|
|
|
kasianml
|
 |
« Reply #2 on: September 01, 2006, 06:48:35 PM » |
|
Dziękuję za szybką odpowiedź. Kopie zapasowe robię właśnie tak, i właśnie ze względu na to że nie mogłam znaleźć bazy zapisywanej przez sam program.
Co do błęd
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasianml
|
 |
« Reply #3 on: September 01, 2006, 06:54:17 PM » |
|
P.S Nie znalazłam griffith.gri...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
POX
|
 |
« Reply #4 on: September 01, 2006, 07:15:19 PM » |
|
Co mowi `ls ~/.griffith/` ?
Jak następnym razem trafisz na film, przy kt
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasianml
|
 |
« Reply #5 on: September 01, 2006, 08:15:56 PM » |
|
Ha! Komenda m
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
POX
|
 |
« Reply #6 on: September 01, 2006, 09:01:57 PM » |
|
W Linuksie nazwy plik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
POX
|
 |
« Reply #7 on: September 02, 2006, 02:40:42 AM » |
|
Wtyczka WP powinna już działać prawidłowo. Przy okazji zaktualizowałem także: FDb, Filmweb oraz Onet. Wszystkie wtyczki dostępne są tutaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasianml
|
 |
« Reply #8 on: September 02, 2006, 08:51:30 AM » |
|
Tak "oczywista oczywistość"... ukryty katalog, aż mi wstyd że nie mogłam znaleźć... Dzięki za pomoc.
Wydaje mi się, że właśnie tak robiłam, usuwałam wpis z tytułu oryginalnego i dodawałam ręcznie, ale wydaje mi się też, że to nie pomagało...
Zaraz przetestuję wtyczki. Upewnię się tylko jak to zrobić... Skopiować i podmienić w PluginMovieWP.py?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasianml
|
 |
« Reply #9 on: September 02, 2006, 09:23:26 AM » |
|
Niestety przy wp program się wysypuj dalej, sprawdziłam na "Wszyscy..." i kilku innych filmach. Ale podmieniłam wtyczkę onetu i na razie wszystko gra!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
POX
|
 |
« Reply #10 on: September 02, 2006, 09:44:36 AM » |
|
Niemożliwe, u mnie działa...
Tak, musisz podminić plik PluginMovieWP.py. Możesz sprawdzić w "czystej bazie"? Zrob kopię zapasową a następnie z menu wybierz "nowy" i spr
|
|
|
|
« Last Edit: September 02, 2006, 10:04:01 AM by POX »
|
|
|
|
|
|
kasianml
|
 |
« Reply #11 on: September 02, 2006, 10:51:09 AM » |
|
Hurra! Podmieniłam jeszcze raz i zadziałało. Coś musiałam zrobić nie tak. Działa, działa działa! Nawet nie masz pojęcia jak jestem wdzięczna!
P.S. Wpadłabym, ale to chyba IRC? Nigdy nie korzystałam... A szkoda bo mam jeszcze kilka pytań.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
POX
|
 |
« Reply #12 on: September 02, 2006, 11:00:15 AM » |
|
Hurra! Podmieniłam jeszcze raz i zadziałało. Coś musiałam zrobić nie tak. Działa, działa działa! Nawet nie masz pojęcia jak jestem wdzięczna!
cieszę się  P.S. Wpadłabym, ale to chyba IRC? Nigdy nie korzystałam...
Tak, IRC (kanał niedawno powstał i nudzę się na nim sam  ) Jeżeli chcesz wejść, to zainstaluj sobie klienta (np. "graficzny" xchat lub "konsolowy" irssi), jeżeli używasz Opery, to klient IRC jest wbudowany (tam nazywa się "Chat") A szkoda bo mam jeszcze kilka pytań.
Forum także jest dobrym miejscem na zadawanie pytan 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasianml
|
 |
« Reply #13 on: September 02, 2006, 11:25:42 AM » |
|
No to świetnie, pomęczę Cię jeszcze trochę...  Może w punktach, będzie łatwiej się połapać: 1. Czy kiedykolwiek w tym programie pojawi się opcja importu? Mam jeszcze bazę filmową w innym programie, chciałabym ją przenieść do griffith bo o wiele bardziej mi się podoba. Jest w niej ok 1300 pozycji. Ta poprzednia miała ok 900, jakoś przebrnęłam przez wklepywanie, ale nie wiem czy mam jeszcze cierpliwość do 1300... 2. Drugie pytanie wiąże się z 1. W zasadzie te moje dwie bazy filmowe mają niekt
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
POX
|
 |
« Reply #14 on: September 02, 2006, 12:05:49 PM » |
|
Ad. 1. Pojawi się w następnej wersji (przynajmniej z CSV). Problem tkwi w tym, że następna wersja pojawi się dopiero wtedy, gdy ja będę miał kilka literek więcej przed nazwiskiem (czyli raczej nie wcześniej niż za miesiąc/dwa)
Ad. 2. Wersja z SVNa (eksperymentalna, na razie nie radze jej używać w połączeniu ze starą bazą z powodu brak funkcji konwertującej, jeżeli chcesz ją przetestować, przenieś gdzieś na moment katalog ~/.griffith/) obsługuje już przełączanie baz "w locie" - możesz mieć kilka baz w MySQLu bądź Postgresie, bazy SQLite (jedyny możliwy wyb
|
|
|
|
« Last Edit: September 02, 2006, 05:15:16 PM by POX »
|
|
|
|
|
|