|
byte
|
 |
« on: January 13, 2006, 07:28:50 PM » |
|
System: Ubuntu, Griffith w najnowszej wersji. Udało mi się dodać kilka płyt, ale przy kolejnej, w oknie dodawania płyty, program pada. Dzieje się to podczas pr
|
|
|
|
« Last Edit: September 18, 2006, 02:39:42 PM by POX »
|
|
|
|
|
|
POX
|
 |
« Reply #1 on: January 13, 2006, 07:34:18 PM » |
|
Odpal program z konsoli, najlepiej z opcją --debug, spr
|
|
|
|
|
|
Please, feel free to correct my English.
|
|
|
|
byte
|
 |
« Reply #2 on: January 13, 2006, 10:29:53 PM » |
|
W chwili padu dostaję to:
/usr/bin/griffith:603: Warning: g_utf8_casefold: assertion `str != NULL' failed gtk.main() Naruszenie ochrony pamięci
Zaraz po uruchomieniu to:
/usr/bin/griffith:465: PangoWarning: Invalid UTF-8 string passed to pango_layout_set_text() self.main_window.show() /usr/bin/griffith:307: PangoWarning: Invalid UTF-8 string passed to pango_layout_set_text() self.main_treeview.set_cursor_on_cell(rtotal-1) /usr/bin/griffith:603: PangoWarning: Invalid UTF-8 string passed to pango_layout_set_text() gtk.main()
Locale są ustawione na UTF-8 rzecz jasna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
POX
|
 |
« Reply #3 on: January 13, 2006, 10:46:25 PM » |
|
Możesz dokładniej opisać gdzie i co wpisujesz w chwili zwisu? Jaki film dodałeś tuż przed pojawieniem się problemu (tytuł i nazwa wtyczki, jeżeli z jakiejś skorzystałeś). Czy usunięcie konfiguracji (zmień tymczasowo nazwę katalogu ~/.griffith na jakąś inną) pomaga? Jeżeli pomaga, to czy m
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
byte
|
 |
« Reply #4 on: January 14, 2006, 09:28:22 AM » |
|
Po usunięciu katalogu programowi faktycznie się polepsza. Ostatni film, jaki dodał się bez problemu to "Edi", korzystałem z wtyczki filmweb.
Chętnie wyślę konfigurację, tyle że nie znam Twojego maila... Zawędrowałem na Twoją stronę ale tam też tylko formularz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
byte
|
 |
« Reply #5 on: January 14, 2006, 09:39:15 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
POX
|
 |
« Reply #6 on: January 14, 2006, 11:18:34 AM » |
|
Moj mail jest zapisany w programie (patrz: Informacje o... -> zasługi)
Griffith sypał się z powodu nieprawidłowego znaku w tytule filmu "Mechaniczna pomarańcza". Jak tylko usuniesz ten film z kolekcji, wszystko wr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
byte
|
 |
« Reply #7 on: January 14, 2006, 02:31:08 PM » |
|
O ja sierotka Marysia, nie zauważyłem że faktycznie tytuł w "Mechanicznej pomarańczy" jest obcięty. Dzięki piękne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
POX
|
 |
« Reply #8 on: January 14, 2006, 04:35:48 PM » |
|
Z SVNa można już pobrać działającą wersję wtyczki Filmweb. Jest też juz nowa paczka w repozytorium (Uwaga: ostatnio jest małe zamieszanie z czcionkami, więc nie zdziw się, jak eksport do PDFa nie będzie działał jak trzeba)
|
|
|
|
« Last Edit: January 14, 2006, 04:50:33 PM by POX »
|
|
|
|
|
|