Griffith - media collection manager
February 06, 2012, 02:45:40 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: New mailing lists,

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: problem z importem  (Read 2742 times)
canislucky
Newbie
*

View Profile
« on: June 14, 2008, 11:13:35 PM »

Witam

Uzywalem programu Griffith wersji 0.9.2. Zapisalem dane na dysku bo musialem formatowac kompa i nie moge odzyskac danych. Tzn. podczas importu danych zamiast filmow pokazuja sie informacje jakby jakis jezyk informatyczny, symbole etc. Niem mam wprawy jeszcze w tym programie i nie wiem czy dobrze robie import skoro nic poza jakimis symbolami si? nie pojawia. Myslalem aby zainstalowac nowa wersje programu ale nie umiem z tej strony jej sciagnac. Nie znam na tyle angielskiego aby sobie z tym poradzic. Czy mozna sciagnac z jakiejs polskiej strony polskojezyczna wersje?Huh Drugie pytanie dotyczy jak prawidlowo zapisac na dysku filmy (w jakim formacie) i jak je odzyskac. Bo importowanie z zadnych plikow mi nie wychodzi

Uzywam windows xp profesional

Pozdrawiam
« Last Edit: June 14, 2008, 11:19:28 PM by canislucky » Logged
POX
Administrator
Hero Member

View Profile WWW
« Reply #1 on: June 15, 2008, 12:33:38 PM »

Użyj opcji Plik->przywr?c i wybierz (wygenerowany wczesniej opcją Plik->zapisz jako) plik griffith.zip. Przeniosę tę funkcjonalność do okienka importu - sporo os?b ma z tym problemy.

Please, feel free to correct my English.
canislucky
Newbie
*

View Profile
« Reply #2 on: June 16, 2008, 11:22:50 PM »

Dzi?ki za pomoc.....poprostu od razu importowa?em a nie zapisa?em pliku....cz?owiek uczy si? na b??dach
czenka
Newbie
*

View Profile
« Reply #3 on: October 05, 2009, 01:10:37 PM »

Posiadam Griffith 0.9.10 na windows vista i przenoszę całą bazę na inny komputer system windows xp Griffith 10. Po przywróceniu bazy danych (wgraniu bazy danych ) podczas zamykania programu wyskakuje taki error cyt."See the logfile 'C:\Program Files\Griffith\griffith.exe.log' for details" ale niby wszytko działa.
Identyczny błąd wyskakuj mi przy przenoszeniu całej bazy do xp do griffit 0.9.10 ale tu dostaje informacje ze baza została poprawnie przywrócona ale nic nie pokazuje tylko wypluwa ten komunikat.

Czy może mieliście też ten problem? i co on oznacza?
qmksmoli
Newbie
*

View Profile
« Reply #4 on: October 06, 2009, 05:40:29 PM »

Mam taki komunikat, ale przy zamykaniu programu. Przykład: Jakiś czas temu działałem na XP wszystko chodziło świetnie dzięki poprawionej wtyczce do FilmWEBu przez jednego z tego foum kolegów. Zamykanie Griffitha też bez problemów. Po jakimś nie określonym czasie nagle Griffith ma problemy z importowaniem do swojej bazy plakatu. Mam dodane do bazy na szybkiego same tytuły filmów, bez wpisanych żadnych innych danych. Klikam na pozycję dwa razy otwiera się standardowe okienko. Klikam na Pobierz z internetu. Ok. Wszystko się pobiera. Klikam na zapisz. Wszystko jest uzupełniane poza okładką. Dodam, że okładka jest ściągana na dysk do folderu tymczasowego. Natomiast gdy dodaję całkiem nowy film do bazy to zapisuje mi plakat w programie.
Dodatkowo wyskakuje komunikat jak wyżej wspomniano w środku:

WARNING:Griffith:poster not available: 26f1c4c945f57f584ba812137d75612b

Kilka pozycji.
Wystarczy tylko włączyć i wyłączyć program i od razu błąd i wiadomość o logu.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: