Griffith - media collection manager
February 09, 2012, 08:43:55 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Please check ask.griffith.cc and wiki.griffith.cc before asking questions.

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Wtyczka do Filmweb.pl DZIALA  (Read 14089 times)
mariusz2806
Newbie
*

View Profile
« on: July 12, 2008, 01:52:30 PM »

Tutaj będę zamieszczał linki do kolejnych wersji wtyczki dla portalu Filmweb.pl (data ostatniej aktualizacji - 26.XI.2011)
« Last Edit: November 26, 2011, 11:46:32 AM by mariusz2806 » Logged
zibi
Newbie
*

View Profile
« Reply #1 on: October 25, 2008, 09:13:18 AM »

Witam.
Właśnie zacząłem używać tego programu. Jest bardzo dobry.
Też uważam, że Filmweb to najlepsza strona o filmach.
Ale 2 dni temu pojawił się problem z wtyczką Filmweb Sad
Zdążyłem wpisać ok 50 filmów i było OK ze ściąganiem informacji. @ dni temu chciałem kontynuować katalogowanie, ale  po wpisaniu tytułu do wyszukiwania zamiast tytułów pojawia się napis: "Filmweb.pl - łeb pełen filmów!" i nie ma żadnych informacji o filmie Sad
Przypuszczam, że coś namieszali na stronie.

Właśnie przed chwilą sprawdziłem i wtyczka Filmweb znowu działa Cheesy
« Last Edit: October 26, 2008, 10:00:43 PM by zibi » Logged
tomasiek
Newbie
*

View Profile
« Reply #2 on: February 24, 2009, 02:38:49 PM »

troszkę czasu minęło...
z programu korzystam już od dłuższego czasu zarówno na windows jak i na linuksie. Od kilku dni nie mogę się w żaden sposób połączyć z filmweb.pl - pola są albo puste albo pola tytułu są wypełnianie tekstem "Filmweb.pl - łeb pełen filmów!"
Jest jakieś rozwiązanie?
Wersje beta w ogóle nie chce nic ściągać.
qmksmoli
Newbie
*

View Profile
« Reply #3 on: August 24, 2009, 03:19:48 PM »

Wtyczka nie działa. Po wpisaniu tytułu owszem pojawia się okno z możliwością wybrania tytułu jaki się żąda. Po wybraniu wyskakują okienka z pobieraniem danych i plakatu, lecz po chwili znikają i nic się nie dzieje. Nie jest wypisywane: "Filmweb.pl - łeb pełen filmów!" itp. lecz zostaje tylko to co my wpisaliśmy. Robiłem wszystko jak w instrukcji: podmienić plik i skasować plik pyo. Niestety. Wersja Griffith'a to 0.10 system to Windows 7 RC. Jedyną (z polskich) w miarę działającą wtyczką jest FDb.pl, ale może ona posłużyć jedynie jako chwilowe zastępstwo zważywszy na jej ubogą bazę w porównaniu do FilmWeb'u. Być może pomoże zapis loga który się tworzy po każdym nieudanym "zasięgnięciu wiedzy" z FilmWeb'u.

Traceback (most recent call last):
  File "griffith", line 244, in populate_dialog_with_results
  File "C:\Program Files\Griffith\lib\add.py", line 199, in populate_with_results
    self.movie.parse_movie()
  File "C:\Program Files\Griffith\lib\movie.py", line 257, in parse_movie
    getattr(self, "get_%s" % i)()
  File "C:\Program Files\Griffith\lib\plugins\movie\PluginMovieFilmweb.py", line 74, in get_director
    self.director = string.replace(self.director, ",  (wi\xeacej ...)", '')
  File "string.pyo", line 517, in replace
UnicodeDecodeError: 'utf8' codec can't decode bytes in position 6-8: invalid data

Pozdrawiam.
POX
Administrator
Hero Member

View Profile WWW
« Reply #4 on: August 28, 2009, 10:50:43 PM »

Autorzy mogliby zrobic konwerter starej bazy na nowa, chyba ze samemu taki napisze ;P

Autorzy zrobili konwerter, napisz co konkretnie ci nie dziala

Please, feel free to correct my English.
POX
Administrator
Hero Member

View Profile WWW
« Reply #5 on: August 30, 2009, 02:05:10 PM »

fajnie by było jakbyś wysyłał patche (svn diff trunk/lib/plugins/movie/) na liste -devel lub bezpośrednio do mnie; jak jesteś zainteresowany "długoterminową" opieką nad którymś z pluginów, to mogę ci dać odpowiednie uprawnienia na berliosie...

slyt
Newbie
*

View Profile
« Reply #6 on: August 30, 2009, 08:09:32 PM »

@mariusz2806
Czy moglbys umieszczac ten plik w miejscu skad mozna go sciagnac (pisze to probujac go pobrac za pomoca FF i IE bezskutecznie ...) ? Na przyklad mozesz mi przeslac to go umieszcze na swoim serwerze do publicznego pobierania. Mysle ze na stronie griffith.cc tez znalazloby sie troche miejsca i transferu dla niego ...
qmksmoli
Newbie
*

View Profile
« Reply #7 on: May 23, 2010, 04:35:36 PM »

Jak na razie to co rzuciło mi się w oczy to okładki są ściągane te mniejsze a nie jak poprzednio wersja większa. Jak dojrzę jeszcze coś to dopiszę, a jak na razie to stokrotne dzięki  Smiley
yagis
Newbie
*

View Profile
« Reply #8 on: May 24, 2010, 09:36:58 AM »

Podziękował za szybką odpowiedź. Dobrze, że ktoś trzyma rękę na pulsie. Grin
Kavi007
Newbie
*

View Profile
« Reply #9 on: May 31, 2010, 11:13:14 AM »

Ściągnąłem, rozpakowałem, wrzuciłem do katalogu ...\Griffith\lib\plugins\movie (zastąpiłem stary plugin) i u mnie niestety na Viście nie działa  Sad Może znowu coś zmienili na Filmwebie?
Pozdrawiam,
Kavi007
Newbie
*

View Profile
« Reply #10 on: June 10, 2010, 02:08:49 PM »

Niestety u mnie nadal nie działa. Pracuję na Viście, z Firefoksem. Usunąłem stary plugin, wstawiłem nowy. Przy próbie dodania filmu wyświetla się okienko "Nie znaleziono pasujących". Również wtedy, kiedy strona Filmwebu odpala się bez reklam.
Pozdrawiam
jlmrafael
Newbie
*

View Profile
« Reply #11 on: June 19, 2010, 12:44:51 AM »

Na wstępie do Kavi007 -  po skopiowaniu usunąłeś plik PluginMovieFilmweb.pyo (nie myl go z PluginMovieFilmweb.py), jeśli nie to usuń.

Ponieważ któregoś pięknego razu POX pomógł mi poprawić kod programu tak aby działał poprawnie z MS SQLem postanowiłem się odwdzięczyć i opisać co zrobić, aby sprawić żeby wtyczka do filmweb działała także z REKLAMAMI.

Na początek trochę teorii, jeżeli ktoś zastanawia się jak to zrobili na filmwebie, że działa tak jak działa i chciałby zrobić coś podobnego u siebie to proponuje zainteresować się trybem (a właściwie modułem) rewrite w serwerze APACHE. Moduł dostępny jest w standardowej instalacji, trzeba go tylko włączyć, można to wykonać poleceniem: a2enmod rewrite. Dalej szukać informacji w necie o plikach .htaccess i konfiguracji mod_rewrite.

Tryb ten ma jedną podstawową wadę - człowieka. Na 99,9% procentach serwerów jest konfigurowanych tylko i wyłącznie z wykorzystaniem nazw domenowych - już domyślacie się jak go obejść, wystarczy użyć adresu IP serwera.

Jak ustalić adres IP serwera z filmwebem - można wykorzystać polecenie ping www.filmweb.pl w odpowiedzi uzyskamy adres 193.200.227.13.

Dobrze teraz do rzeczy co i jak zrobić.
1. Otwieramy plik  PluginMovieFilmweb.py w Wordpadzie (może być w notatniku, ale posypie się formatowanie tekstu)
2. Z menu na pasku wybieramy "Edycja" -> "Zamień"
3. W oknie które się pojawi na górze w polu "znajdź" wpisujemy: www.filmweb.pl W polu poniżej "zamień na" wpisujemy adres IP: 193.200.227.13
4. Klikamy przycisk "zamień wszystko"
5. Zamykamy okno i zapisujemy plik - ctrl+s
6  Usuwamy plik PluginMovieFilmweb.pyo
7. Odpalamy griffitha i działa pomimo faktu, iż są reklamy na głównej

Mam nadzieje, że osoby odpowiedzialne za rozwój i poprawki wtyczki uwzględnią to w kolejnych wersjach, tak abyście nie musieli samodzielnie przerabiać za każdym razem tego pliku. Oczywiście istnieje ryzyko że zmienią się adresy IP i wówczas wtyczka przestanie działać, jednakże takie zabiegi dzieją się niezwykle rzadko raz na kilka lat, przeważnie tylko wtedy jak zmieniają operatora netu i otrzymują nowe IP.

Jeżeli ktoś chciałby podłączyć griffitha pod MS SQL i ma z tym problem można się do mnie zgłosić, chętnie podpowiem co zrobić żeby wszystko działało jak trzeba.

Pozdrawiam

Kavi007
Newbie
*

View Profile
« Reply #12 on: June 20, 2010, 04:32:59 PM »

Rewelacja! Działa! Wielkie dzięki!
Pozdrawiam
jlmrafael
Newbie
*

View Profile
« Reply #13 on: July 17, 2010, 03:02:26 AM »

Dzięki śliczne za szybką aktualizacje. Przyznam, że przez chwile próbowałem się w to zagłębić, ale "Python" mnie przerasta  Wink

Pozdrowionka
POX
Administrator
Hero Member

View Profile WWW
« Reply #14 on: October 08, 2010, 10:02:43 PM »

wrzucone do repo, dzieki. Daj znac jezeli chcesz zaopiekowac sie tą wtyczką na stałe (i komitować zmiany bezpośrednio do repozytorium)

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: