Griffith - media collection manager
May 23, 2012, 08:38:54 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: New mailing lists,

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Informacje techniczne  (Read 3619 times)
mabus
Newbie
*

View Profile
« on: April 19, 2006, 09:41:30 PM »

witam
ciekawa dyskusja pojawila sie w temacie http://griffith.vasconunes.net/forum/index.php?topic=48.0
chcialem sie do niej dolaczyc jednak wole zrobic to po polsku bo nie wiem czy by ktos to zrozumial co bym tam naskrobal Wink
proponowalbym dodanie w informacjach technicznych nowego przycisku, ktory umozliwial by wybranie pliku avi i program sam odczytywalby takie dane jak kodek video, audio, wielkosc pliku, czas, strumien itp dane techniczne. bylo by to bardzo uzyteczne poniewaz np w moim przypadku wiekszosc filmow posiadam w formacie mpeg4(divx/xvid) a tylko czesc w mpeg2 (dvd).
pozdrawiam
POX
Administrator
Hero Member

View Profile WWW
« Reply #1 on: April 21, 2006, 07:54:32 PM »

Ja ryzykuję i choć sypię błędami niemiłosiernie, chyba mnie rozumieją Wink.

Co do automatycznego pobierania informacji o pliku: myślę że dałoby się to zrobić, ale jeszcze się nad tym zastanowię. Na razie myślałem o tym, żeby kodeki dodawane były przez użytkownika - tak jak jest to rozwiązane w przypadku język

Please, feel free to correct my English.
mabus
Newbie
*

View Profile
« Reply #2 on: April 22, 2006, 09:40:03 AM »

dzieki za odpowiedz.
a moze zostawic to pole w pelni edytowalne. wtedy kazdy wpisal by sobie recznie co tam uwaza za sluszne (xvid/divx czy co tam za cudo jeszcze sobie ktos wymysli). wtedy nie bylo by problemu z powiazywaniem zaproponowanych nazw z kodami FourCC. automatyczne wykrywanie wtedy by tez tam wpisywalo odpowiednie rozwiniecie w/w kodu.
podobne rozwiazanie funkcjonowalo w 'Kolekcjoner Divx'. Niestety strona tego programu juz nie istnieje. jezeli chcesz moze podeslac ci zip z programem i zobaczysz pogladowo o co mi chodzi.
pozdrawiam.
nial
Newbie
*

View Profile
« Reply #3 on: September 17, 2006, 11:10:22 PM »

Ja ryzykuję i choć sypię błędami niemiłosiernie, chyba mnie rozumieją Wink.

Co do automatycznego pobierania informacji o pliku: myślę że dałoby się to zrobić, ale jeszcze się nad tym zastanowię. Na razie myślałem o tym, żeby kodeki dodawane były przez użytkownika - tak jak jest to rozwiązane w przypadku język
POX
Administrator
Hero Member

View Profile WWW
« Reply #4 on: September 18, 2006, 10:42:30 AM »

a może pomocny byłby program aviinfo

Do wykrywania kodek

Please, feel free to correct my English.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: